language

Nyheter

CAG Syntell är i ständig utveckling. Läs om våra senaste projekt, aktiviteter och framsteg.

20 december 2023

CAG Syntell Academy summerar 2023 – och blickar mot 2024: ”Lärandet är livslångt”

2023 rör sig mot sitt slut och vår utbildningsverksamhet – CAG Syntell Academy – konstaterar att över 500 yrkesverksamma från industri och offentlig förvaltning har utbildats under året. Totalt handlar det om över 50 utbildningstillfällen – allt från endagarskurser till sexdagars bootcamp på vackra Utö i Stockholms skärgård.

Nyheter under året
Under året introducerade vi en uppdaterad version av vår kurs ”Effektiv livscykelhantering av tekniska system – introduktion till ISO/IEC/IEEE 15288″. Sedan 2001 har denna kurs gett deltagare en förståelse för grundläggande begrepp, processer och tillämpningar inom standarden ISO 15288. Nu är kursen uppdaterad i enlighet med nya versionen av standarden ISO/IEC/IEEE 15288:2023. Genom att förstå standarden kan deltagarna effektivt hantera sina tekniska system över hela livscykeln och möta kraven för hållbarhet i framtiden. 

Vi stärkte även vårt åtagande gentemot högskolor och universitet, där vi utöver konsulttjänster stöttar allt mer med utbildningsinsatser. 

Certified Systems Lifecycle Manager
Sedan starten av CAG Syntell har vi försett marknadens ledande organisationer inom offentlig och privat sektor med traditionell klassrumsundervisning. Sedan 2018 har vi kompletterat vårt erbjudande med kompetensutveckling online – ett perfekt alternativ för den som vill utbilda sig i egen takt – oavsett plats.

Vi har nu introduktionskurser i detta format inom alla våra kärnområden – Systems Engineering (SE), Requirements Engineering (RE), Configuration Management (CM), Logistics Engineering & Management (LE) och Technical Management (TM). Kurserna, plus en inlämningsuppgift, leder upp till en certifiering. Under 2023 arrangerades två kompletta certifieringsomgångar i öppet format – vilket är planen även för 2024. Nya datum publiceras i närtid på kurssidorna.

Intern kompetensutveckling
CAG Syntell befinner sig i en expansionsfas och Academy är en integrerad del av onboarding-processen för varje ny medarbetare. Den mixade pedagogiken, med video-moduler (e-Learning) och online- eller klassrumsbaserade workshoppar, möjliggör för varje medarbetare att påbörja sin kompetensutvecklingsresa hos oss dag ett. Vi har ytterligare förfinat den interaktiva och engagerande inlärningsmiljön som effektivt stöder individuell tillväxt och bidrar till en stark start i varje medarbetares professionella utveckling hos oss!

Utöver introduktionskurserna i samtliga kärnområden, genomför vi även förberedande kurser – preparandkurser – inför provet i certifieringsprogrammet INCOSE Systems Engineering Professional (SEP). Vi gillar mixen av interna och externa deltagare – hör av dig till oss om du är intresserad att vara med 2024!

24:e upplagan av Scandinavian Summer School Week
Scandinavian Summer School Week initierades 1999 som en unik utbildningsupplevelse. Sedan dess har intresset kontinuerligt ökat i takt med behovet av att effektivisera utvecklingen och livscykelhanteringen av alltmer komplexa system. I augusti deltog 75 yrkesverksamma från ledande företag och myndigheter – ett deltagarrekord på Utö i CAG Syntells historia. Återigen bekräftas värdet av vår årliga sommarskola som en kraftfull plattform för lärande, kunskapsutbyte och nätverksbyggande.

Vi ser redan nu fram emot nästa upplaga av veckan och anmälningarna har börjat inkomma. Datum är satt, 11–16 augusti 2024. Säkra din plats i tid här!

Tack!
Vi vill rikta ett stort tack till alla våra lärare och elever för era insatser under det gångna året. Ert engagemang har verkligen berikat vår utbildningsmiljö och vi ser med stor förväntan fram emot att fortsätta denna kunskapsresa tillsammans under 2024 – lärandet är livslångt. Lärarkåren växte under året och det ser ut att fortsätta nästa år.

Vi ser fram emot 2024 – välkommen på kurs hos oss!

Anders Ollevik & Tom Strandberg, CAG Syntell Academy.

CAG Syntell Academy är vårt varumärke och kunskapshus för livslångt lärande inom Systems Lifecycle Management. Vi förmedlar kunskap genom att kombinera gedigen praktisk erfarenhet med solid teori presenterat på ett lättillgängligt sätt.

Om du har några frågor om våra utbildningar, vill gå kurs, eller organisera utbildning för ett större antal medarbetare, är du mer än välkommen att kontakta oss på syntell.training@cag.se.

I augusti deltog 75 yrkesverksamma från ledande företag och myndigheter – ett deltagarrekord på Utö i CAG Syntells historia. Återigen bekräftas värdet av vår årliga sommarskola som en kraftfull plattform för lärande, kunskapsutbyte och nätverksbyggande.

Inläggets kategorier

Filtrera:

Alla nyheter

Event

Nyheter

Lediga jobb

Affärer

Syntell

Pressmeddelanden

Årsredovisning

Blogg

Frukostseminarier

Kurser och seminarier

LinkedIn

Okategoriserade

På Syntell

2023/12/20 • Syntell • Kurser och seminarier

CAG Syntell Academy summerar 2023 – och blickar mot 2024: ”Lärandet är livslångt”

2023 rör sig mot sitt slut och vår utbildningsverksamhet – CAG Syntell Academy – konstaterar…

2023/09/27 • Nyheter • Kurser och seminarier

Visste du att man kan bli 𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗲𝗿𝗮𝗱 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗺𝗹𝗶𝘃𝘀𝗰𝘆𝗸𝗲𝗹𝗵𝗮𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲?

Visste du att man kan bli 𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗲𝗿𝗮𝗱 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗺𝗹𝗶𝘃𝘀𝗰𝘆𝗸𝗲𝗹𝗵𝗮𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲? Nu finns fem nya datum att hålla…

2023/09/01 • Nyheter

How to “Buy more, faster and with low risk” – CAG Syntell co-arranged the first Nordic Defence Acquisition Summit

The first Nordic Defence Acquisition Summit was held on August 21–22 in Oslo, Norway. Organizers…

2023/06/13 • Syntell • Pressmeddelanden

CAG Syntell etablerar nytt affärsområde i Öresund

Under de senaste åren har CAG Syntell upplevt en ökande efterfrågan hos kunder i södra…

2023/04/28 • Nyheter • Syntell • På Syntell

CAG Syntell välkomnar Martin Normark som ny affärsområdeschef

Martin Normark har börjat på CAG Syntell och kommer närmast från Air Target Sweden AB, som…

2023/04/27 • Event • Syntell

CAG Syntell deltar på Försvarshögskolans arbetsmarknadsdag!

CAG Syntell deltar på Försvarshögskolans arbetsmarknadsdag! Vi har en lång historik av samarbete med Försvarshögskolan.…

2023/04/27 • Event • Nyheter

CM Forum, 24/5: What PLM-systems can do for CM, and how to get there

CAG Syntell är den sammanhållande kraften i CM Forum – ett nätverk som möjliggör kunskaps-…

2023/04/04 • Kurser och seminarier

Bli certifierad systemlivscykelhanterare!

Snart är det dags för vårens omgång av öppna kurser tillhörande ”Certified Systems Lifecycle Manager”…

2023/03/22 • Nyheter • Kurser och seminarier

Welcome to Scandinavian Summer School Week 2023!

Summer School is a unique week of intense learning, networking and inspiration to prepare you…

2023/02/02 • Syntell • Kurser och seminarier

Utbildningstillfällen våren och sommaren 2023

CAG Syntell Academy är vårt varumärke och kunskapshus för livslångt lärande inom Systems Lifecycle Management.…

2023/01/13 • Nyheter • Syntell • Pressmeddelanden

CAG och BAE Systems Hägglunds fördjupar samarbetet

CAG och BAE Systems Hägglunds fördjupar sitt samarbete när CAG Syntell blir strategisk partner med ambition att leverera…

2023/01/11 • Nyheter • Syntell

Artikel: Samhällssäkerhet – Med livscykel och digitalisering i fokus

Vi har under senare år haft kriser som utmanat vår samhällssäkerhet. Hur skapar vi förutsättningar…

1 2 3 20

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet:

Skriv upp mig!