language

Öppna kurser

Vi utvecklar och genomför företagsanpassade utbildningsprogram, men erbjuder även öppna kurser. Vi har något för alla - från introduktionskurser till fördjupningskurser.

11–16 augusti 2024

Summer School 2024 – Systems Architecting Fundamentals

Nivå

Fördjupning

Plats

Utö, Stockholms skärgård

Datum

11–16 augusti 2024

Early bird

10% rabatt på kursavgiften t.om 1 juni 2024.

Sista anmälning

1 augusti 2024

Pris

36 950 SEK plus kost och logi 11500 SEK. Pris är exkl. moms.

Vill du delta på kursen? Kontakta oss på training@syntell.se eller använd formuläret längst ner på sidan.

Om kursen

Hur hanterar man komplexitet och utvecklar framgångsrika system och produkter som är anpassningsbara, skalbara och hållbara på en ständigt föränderlig marknad? Kursen börjar med att beskriva VARFÖR en god arkitektur är avgörande för uthållig framgång när det handlar om komplexa system i en komplex systemmiljö. Du kommer att introduceras för de begrepp, principer och praxis för systemarkitektur och systemdesign samt den kompetens som krävs för att bli en systemarkitekt.

Under kursen kommer du att lära dig HUR arkitekten skapar en arkitektur med hjälp av Systems Engineering-metodiken och en arkitekturprocess i sex steg. Du kommer förutom lektionerna att arbeta med ett grupparbete samt genomföra en slutpresentation under den sista dagen. Under kursen kommer du att lära dig begrepp såsom arkitektursvyer, beslutsgrindar, designavvägning, arkitekturramverk, produktlinjer, livscykelhantering och Modellbaserad Systems Engineering (MBSE).

Preliminär översikt av kursschemat:

Lärare

Jonas Larsson, CSEP, CAG Syntell
Peter Henriksson, systemarkitekt, Mycronic.

Mål med kursen

Den här kursen kommer att introducera dig till de nödvändiga verktygen och koncepten bakom Systems Architecting. Du får även en möjlighet att testa dina färdigheter inom systemarkitektur, genom att utveckla och förfina en case study under veckans gång. Målet är att illustrera och understryka vikten att skapa en bra systemarkitektur och att reflektera över vad vi egentligen menar när vi talar om en ”bra arkitektur”.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som är involverade i utveckling eller förvaltning av komplexa tekniska system och som vill öka sin kompetens och förmåga att utveckla en systemarkitektur. Lämpliga roller är för dig som vill gå denna utbildning är: Produkt- och plattformägare, systemingenjörer, produktingenjörer, utvecklingsingenjörer, systemarkitekter, utvecklingschefer eller tekniska projektledare.

Tidigare kunskaper

Någon tidigare utbildning i Systems Engineering eller komplex produktutveckling är fördelaktigt men inget krav. Några års praktisk erfarenhet inom området komplexa tekniska system är bra. Kursen hålls på engelska.

PDU:er (Personal Development Units)

Kursen berättigar dig till 30 PDU:er enligt INCOSE SEP Certifieringsprogram.

Om Scandinavian Summer School Week

Välkommen till en inspirerande och utmanande kursvecka som leds av internationella lärare i världsklass! Det beprövade receptet innehåller en genomtänkt kombination av lektioner, grupparbeten och sociala aktiviteter i en inspirerande omgivning. Förutom ett rejält kliv i din kompetensutveckling ges du möjligheten att etablera ett värdefullt nätverk med andra deltagare på plats.

Hur du anmäler dig

Du kan anmäla dig på denna sida genom att använda formuläret, eller skicka ett mail till training@syntell.se. Är ni ett större antal personer som vill anmäla er (4 eller fler) kan vi ge er ett erbjudande. Kontakta oss.

Ledarskapsrabatt

Syntell Ledarskapsrabatt – Vi ger dig som chef en fantastisk möjlighet att bygga på dina relationer och utveckla din verksamhet! Anmäl fyra medarbetare till Syntell Summer School Week och du får som chef delta utan att betala kursavgiften på 36 950 SEK! Läs mer om Ledarskapsrabatten i broschyren ovan! Förutom att du deltar i någon av kurserna så är du med i ett specialprogram som fokuserar på hur du som chef bör göra för att bygga en uthållig förmåga inom Systems Engineering, Systems Architecting och ILS.

Har du en fundering eller synpunkt? Kontakta oss på 08-660 02 80 eller training@syntell.se.

Anmälan sker via formuläret nedan:

Anmälan till kurs

Referenser inom Företagsanpassade kurser

Företagsinternt kompetensutvecklingsprogram

Utmaning Vår kund ville stärka den interna kompetensen inom Systems Engineering (SE) genom ett utbildningsprogram för sina ingenjörer. De ansåg att en fördjupad SE-kompetens skulle stärka deras konkurrenskraft på den globala försvarsmarknaden ytterligare. De visste… Läs mer

Referenser inom Förändringsledning

Processutveckling och Livscykelhantering i stort tillverkningsföretag

Utmaning Företaget behövde en process för att utveckla och hantera teknologiutveckling med tydlig kontroll på kostnad och risk. Denna behövde passa med deras befintliga styr- och utvecklingsproceser. Syntells lösning Syntell genomförde processkartläggning och utveckling av en… Läs mer

Referenser inom Kravhantering

Kravställning inför försvarsupphandling

Utmaning Vår kund ansvarar för kravställning och upphandling av försvarsmateriel. När kunden fick i uppdrag att genomföra en omfattande upphandling av stridsfordon tog de hjälp av Syntell för att hitta en mer pålitlig struktur i… Läs mer

Certified Systems Lifecycle Manager

19 oktober

Requirements Engineering

Att ta fram en korrekt, komplett och konsistent kravbild och kunna hantera denna under livscykeln är en nyckel till god…

7 december

Technical Management

Denna kurs ger dig förståelse för metoderna och verktygen liksom de personliga egenskaperna du behöver för att effektivt planera och…

Se separata kurssidor!

Certified Systems Lifecycle Manager

Få ett kvitto på dina kunskaper – bli ”Certified Systems Lifecycle Manager”! För att bli framgångsrik på dagens marknader så…

Scandinavian Summer School Week 2024

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet:

Skriv upp mig!