language

Nyheter

Syntell är i ständig utveckling. Läs om våra senaste projekt, aktiviteter och framsteg.

21 mars 2016

Vi vill leda konsultmarknaden framåt!

Syntell är en oberoende konsult och utbildningspartner med beprövade metoder för utveckling och effektivisering av verksamhet, organisation, processer och styrning.

Att tänka i system och agera i livscykler är några av de ledord som genomsyrar företaget och som alla anställda konsulter i största möjliga mån försöker att efterleva. Det har alltid funnits med som någon form av ledstjärna och ska genomsyra företagskulturen. Det är ganska intressant att man faktiskt levt efter denna devis i över tjugo år på Syntell. Ser man till vad man vill eftersträva i fenomenet Cirkulär Ekonomi så är det just att agera i livscykler, att tänka långsiktigt, återanvända och inte slösa på jordens resurser. Det är självklart något man vill förmedla även till sina kunder, ett tänk som ska finnas med i alla led, från utvecklingsstadiet till den färdiga produkten och dess användning och avveckling.

På Syntell ser vi företagskulturen som en framgångsfaktor, något som ska lämna avtryck på allt vi gör och förmedlar. Det är en starkt avgörande faktor för både trivsel, medarbetarlojalitet och kundnöjdhet, det är helt klart en av företagets värdefullaste tillgångar.

Syntell har genom åren gått från att vara ett klassiskt konsultbolag som sålt enstaka resurser till att erbjuda en bredare helhetslösning såsom förstudier, verksamhetsanalys och verksamhetsutveckling men även som stöd i upphandlings- och utvecklingsprocesser. Alla situationer där man kan bidra med olika kompetenser inom en rad olika områden.

För att förstå hur allting började har vi pratat med Peter Völgy, som varit med på Syntells resa sedan år 2000 och har genom sin gedigna kunskap och sitt engagemang blivit en naturlig ledstjärna på företaget. Peter verkar som konsult inom ILS (Integrated Logistic Support), han är utbildad ingenjör och hade redan innan en bakgrund inom ILS då han under sju års tid var verksam inom en statlig myndighet.

”Känslan när jag först började på Syntell var ett det var ett glatt gäng konsulter alla med olika bakgrund men samma mål – att utveckla sig själva, företaget och leda marknaden framåt.”

Vad gör man som konsult inom ILS – hur ser en vanlig dag ut?
”Som konsult inom ILS arbetar man vanligtvis i projekt som varar under allt mellan två till sex år, där man är delaktig i delar av eller under hela projektets gång. Som konsult deltar vi ofta i upphandlingsprojekt där det bland annat ingår att ta fram kravspecifikationer, genomföra underhållsanalyser och leda utvecklingen av underhållssystem.

Inom just ILS har det hänt väldigt mycket bara de senaste åren, förståelsen har ökat i takt med det ökade behovet från företag som efterfrågar spetskompetens inom området. För femton år sedan fanns det ett fåtal duktiga konsulter med kompetens inom ILS till flera hundra som det ser ut idag.

Akademin borde ta steget till att investera i ILS, då det är så pass viktigt och efterfrågas av fler och fler företag. Genom att slå ett slag för att inkludera ILS i tekniska utbildningar kommer man kunna höja nivån ytterligare med ökad kompetens inom området och därmed ökad konkurrenskraft för Sverige som resultat. Det är egentligen en ganska enkel kalkyl, ju mindre driftstörningar ett företag har, ju större möjlighet till att vara lönsamma har man”.

ILS handlar i grund och botten om att kunna underhålla system i X antal år och sedan kunna återanvända delar av det, vilket också är grundtanken i cirkulär ekonomi.

Syntell har varit pionjärer inom ILS i Skandinavien sedan 1993 och för att kunna fortsätta vara en ledstjärna inom konsultbranschen måste man hela tiden förnya sig och utveckla sin innovationskraft, och det är något som vi på Syntell eftersträvar varje dag. Det är också, förutom vår spetskompetens inom våra expertisområden, det som gör oss unika säger Peter.

Filtrera:

Alla nyheter

Event

Nyheter

Lediga jobb

Affärer

Syntell

Pressmeddelanden

Årsredovisning

Blogg

Frukostseminarier

Kurser och seminarier

LinkedIn

Okategoriserade

På Syntell

2022/08/26 • Event • Nyheter

Swedish Medtech och CAG Syntell bjuder in till ett seminarium om kravhantering

Ta chansen att byta erfarenheter med andra medlemsföretag och lär dig om vikten av intern…

2022/08/26 • Nyheter • Kurser och seminarier

Thank you!

A big thank you to everyone who contributed to a great Summer School last week…

2022/06/14 • Nyheter • Pressmeddelanden

CAG förvärvar Syntell

CAG Group AB förvärvar Syntell AB, Skandinaviens ledande konsult- och utbildningspartner inom Systems Lifecycle Management…

2022/05/23 • Syntell • Kurser och seminarier

Vi ses väl på Utö i augusti?

23:e upplagan. 1200 alumner. 9,7 i snittbetyg. 𝟭 𝗷𝘂𝗻𝗶 – 𝗘𝗮𝗿𝗹𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱, 𝟭𝟬%. Vi ses…

2022/05/17 • Kurser och seminarier

Summer School 2022 – Systems Architecting Fundamentals | 14–19 augusti, Utö

Välkommen till vår sommarskola inom Systems Architecting i augusti! Kursen kommer att introducera dig till de nödvändiga…

2022/05/09 • Event • Nyheter

Syntell deltog på Logistikstridsdagarna 2022!

Förra veckan avslutades Logistikstridsdagarna 2022 där Syntell deltog 3–5 maj! Årets tema var ”Logistiska utmaningar…

2022/05/03 • Event • Nyheter

Vi deltar på Swedish Medtech Spring Summit 2022!

I morgon deltar vi på Swedish Medtech Spring Summit! Deltagandet ingår i vår uttalade ambition…

2022/04/29 • Nyheter • Syntell • Årsredovisning

VD har ordet – Mikael Tjernlund summerar verksamhetsåret 2021

Vi summerar ett år som verksamhetsmässigt varit en framgång med en kraftigt ökande egen affär…

2022/04/28 • Nyheter • Kurser och seminarier

Följ med oss till Utö i augusti!

Scandinavian Summer School Week är en inspirerande och utmanande kursvecka inom Systems Engineering, Logistics Engineering…

2022/02/25 • Nyheter • Pressmeddelanden

Syntell ny nätverksmedlem i Swedish Medtech!

Efter att under ett par års tid stöttat utvecklingen av medicintekniska produkter, tar vi nu…

2022/02/14 • Syntell • Kurser och seminarier

Welcome to Scandinavian Summer School Week 2022!

Summer School is a unique week of intense learning, networking and inspiration to prepare you…

2022/01/28 • Event

Forum för standardisering i digitaliserad industri arrangerar workshop på temat standardisering i produktion och dess livscykel!

Den pågående omställningen till en ökad digitalisering i produktion skapar många möjligheter för tillverkande industri!…

1 2 3 19

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet:

Skriv upp mig!