Konceptet Cradle to Cradle är en av vägarna in i den cirkulära ekonomin.

Cradlenet

Nätverket för Cirkulär Ekonomi

CradleNet är ett nätverk bestående av både företag och enskilda personer som arbetar för att tillämpa och sprida information om cirkulär ekonomi i Sverige och över världen. Liknande konstellationer finns även i Holland och Danmark. Syntell har varit företagsmedlem sedan 2015 och driver där en arbetsgrupp, Cirkulär Industri, vars fokus är att stötta företag och organisationer att bli cirkulära.

Konceptet Cradle to Cradle är en av vägarna in i den cirkulära ekonomin. Cradle to Cradle handlar om att stänga kretsloppen i näringslivet. Man talar om make-use-reuse, alltså skapa-använd-återanvänd. Att få tillbaka det som idag oftast blir till avfall och i stället återanvända eller göra om till något nytt. I en cirkulär ekonomi kan alla material genom rätt design bli näring antingen åt mikroorganismer eller industriella processer. Därigenom eliminerar man avfall som koncept – tidigare avfall blir till antingen näring åt jorden eller nya värdefulla råvaror åt industrin.

CradleNet grundades 2009 med syfte att tillämpa och sprida information om cirkulär ekonomi i Sverige. Nätverket ska vara en plattform för nätverkande, informationsspridning, affärsskapande samt utvecklande och främjande av cirkulär ekonomi i Sverige. Nätverket ska också stödja initiativ och andra projekt i Sverige som bygger på cirkulära affärsmodeller. Nätverket initierar och stödjer samarbeten mellan olika aktörer som är relaterade till cirkulär ekonomi på nationell nivå såväl som europeisk och global nivå.

Besök gärna CradleNet’s hemsida här »

Cradlenet

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet:

Skriv upp mig!