language

Scandinavian Summer School Week 2021

Välkommen till vår årliga utbildningsvecka inom Systems Engineering, Systems Architecting och Logistics Engineering, 15-20 augusti, 2021, Utö.

Välkommen till en alldeles speciell utbildningsupplevelse!

Scandinavian Summer School Week är en inspirerande och utmanande kursvecka inom Systems Engineering, Logistics Engineering och Systems Architecting som leds av internationella lärare i världsklass. Det beprövade receptet innehåller en genomtänkt kombination av lektioner, grupparbeten och sociala aktiviteter i en inspirerande omgivning. Sommarskolan genomförs i augusti varje sommar.

Tanken redan vid den första upplagan av Summer School var att maximera inlärningen genom en intensiv veckolång upplevelse. Det kräver de absolut bästa lärarna, den bästa miljön och den bästa balansen mellan teori, praktik och sociala aktiviteter. Vi har under åren kontinuerligt utvecklat konceptet och det är fantastisk att få nya rekordbetyg trots de ökade förväntningarna! De tre kurserna utgör också kompletterande perspektiv på Systems Lifecycle Management.

Alla våra lärare kombinerar teoretiska kunskaper med lång praktisk industriell erfarenhet och därmed förståelse för dina jobbspecifika utmaningar och utbildningsbehov.

Kursveckan hålls på Utö vilket medger både fokus och möjligheter till avkoppling. En dag på Scandinavian Summer School Week består av lektioner mellan klockan 8.30 till 17.00 och efter det följer middag och gruppsessioner. På tidiga morgonen erbjuds olika friluftsaktiviteter.

Sommarskolan har tre parallella kurser:

Design Thinking and Systems Engineering, med Dr. Dinesh Verma, Stevens Institute of Technology, USA och Tom Strandberg, CSEP, Syntell. I denna kurs går vi igenom grundläggande koncept och begrepp i Systems Engineering. Systems Engineering är en metod som hjälper dig att bemästra komplexiteten i dagens och morgondagens system. Kursen går pragmatiskt igenom systemutvecklingsprocessen, steg för steg, från behov till krav till funktionell arkitektur.

Systems Architecting Fundamentals, med Jonas Larsson, CSEP, Syntell och (TBD). I kursen tar vi en produkt från systemkrav till färdig design. Kursen vänder sig till dig som arbetar med exempelvis produktutveckling och systemutveckling, där olika funktioner och egenskaper skall föras samman till en framgångsrik produkt. Du kommer att introduceras för de begrepp, principer och praxis för systemarkitektur och systemdesign samt den kompetens som krävs för att bli en systemarkitekt.

Logistics Engineering and Management, med Mike Cost, Syntell och Stuart Allison, MCIPS, Syntell. Gästföreläsare: TBD. Kursen ger dig kunskap att kunna livscykelhantera system – från idé till avveckling. Genom en effektiv hantering av underhållaspekterna i upphandling och utvecklingsarbetet kan man både minimera livscykelkostnader som erbjuda nya eftermarknadstjänster.  Kursen täcker in såväl analysmetoder och verktyg som management-metodiken för att leda underhållsplanering, kontraktering och uppföljning, sk integrerat logistikstöd (Integrated Logistic Support, ILS).

Läs mer och anmäl dig på respektive kurssida!

– Summer School-konceptet har visat sig mycket uppskattat. Kombinationen av intensivt lärande, med varvad teori och praktik, och en stimulerande miljö har visat sig ge väldigt bra resultat. Många har gått tillbaka inspirerade till jobbet och kunnat applicera det de lärt sig direkt.  Hitintills har ett drygt tusental elever gått den kursen och därmed lagt en grund för Systems Life Cycle Management (SLCM) i Sverige och med kraftigt ökande intresse från våra grannländer, säger Tom Strandberg, initiativtagare till Summer School Week och en av lärarna på kursen Design Thinking and Systems Engineering.

Ledarskapsrabatt

Nu har du som chef en fantastisk möjlighet att bygga på dina relationer med dina medarbetare! Det är också en utmärkt möjlighet att skapa ett gemensamt språk och en plattform för nya eller pågående projekt. Anmäl fyra medarbetare till Scandinavian Summer School Week och du får som chef delta helt utan att betala kursavgiften på 33250 SEK!

Detta ger dig:

  • djupare kunskap om kursdeltagarnas utveckling
  • möjlighet till internt relationsbyggande i en inspirerande miljö
  • djupare förståelse för din verksamhets behov av kompetensutveckling
  • egen kompetensutveckling på någon av Sommarskolans kurser
  • möjlighet att påverka den framtida utformningen av Syntells utbildningar

Broschyr

Läs mer om årets vecka i vår nya broschyr!

Veckan är populär och vi uppmanar därför de som vill delta att skicka in intresseanmälan så snart som möjligt för att vi skall kunna garantera plats på vald kurs!

Välkommen till en fantastisk vecka på Utö i augusti!

Kort om Utö

Utö är en ö i yttre södra skärgården i Stockholm och är känd för sina stränder. Utö har Sveriges äldsta järngruvor med gamla bevarade gruvarbetarbostäder och ett gruvmusum. På ön finns även det välkända Utö Wärdshus med hotell, vandrarhem och restaurang. I närheten finns fantastiska badmöjligheter vid klipporna i Rävstavik. Den som vill kan åka på en utflykt till Ålö strax söder om Utö och njuta av den vita sandstranden! Lärarna kommer under veckan att organisera aktiviteter och utflykter både morgon och kväll – men det är självklart frivilligt att delta på dessa.

Syntell erbjuder såväl öppna som företagsapassade kurser.

“Konceptet att hålla sommarskolan på en ö i skärgården är brilliant!”

FD. DELTAGARE PÅ SCANDINAVIAN SUMMER SCHOOL WEEK

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet:

Skriv upp mig!