language

Öppna kurser

Vi utvecklar och genomför företagsanpassade utbildningsprogram, men erbjuder även öppna kurser. Vi har något för alla - från introduktionskurser till fördjupningskurser.

TBD.

Preparandkurs inför Certifiering till Systems Engineering Professional (ASEP/CSEP)

Nivå

Preparandkurs

Plats

TBD

Datum

TBD.

Early bird

TBD

Sista anmälning

TBD

Pris

12 900 SEK exkl. moms

Läs mer om kursen i kursbladet!
Varmt välkommen till vår preparandkurs inför
INCOSE SEP (Systems Engineering Professional)-Certifiering!

Anmäl gärna intresse för kursen redan nu – vi återkommer med datum för kursen längre fram!

Bakom certifieringsprogrammet står INCOSE, International Council on Systems Engineering, som är den internationella föreningen för Systems Engineering. Syntell har sedan 2009 förberett och stöttat yrkesverksamma personer inför testet att bli certifierade systemingenjörer.

Upplägg:

För att ge deltagarna de bästa förutsättningar att klara certifieringen, har vi tagit fram ett pedagogiskt upplägg som kombinerar både kursdagar på plats, självstudier och online-möte.

Datum TBD – Heldag, på plats
Datum TBD – Workshop, med möjlighet att delta på distans.
Datum TBD – Heldag, på plats, slutgiltig genomgång och provtest!
Datum TBD – Tentamen!

Kursen är för dig som planerar att genomföra certifieringsprovet för CSEP (Certified Systems Engineering Professional). Om du inte har tillräcklig erfarenhet kan du certifiera dig mot den enklare nivån ASEP (Associated Systems Engineering Professional) som endast innefattar ett kunskapsprov (samma prov som för CSEP).

Under kursen går vi igenom INCOSE Systems Engineering Handbook (version 4) och du får också praktisk hjälp med att utforma din SEP-ansökan. Kursen innehåller ett stort antal övningsfrågor, liknande dem du får på provet, vilket gör att du hela tiden prövar dina styrkor och svagheter under provlika förhållanden. Du får också en rad praktiska tips på hur du på bästa sätt ska förbereda dig inför en SEP-examen. Varje deltagare får senaste upplagan av INCOSE Handbook vid kursstart.

Syntell erbjuder också alla som deltar på kursen den hjälp de behöver, när de behöver den, genom att vara tillgängliga inför examen och vara till hands för att förberedelserna ska bli så bra som möjligt.

Ur kursinnehållet:

  • Översikt av INCOSE Handbook
  • Genomgång av INCOSE Handbook
  • Stöd för att skriva en ASEP/CSEP-ansökan
  • Genomgång av studievana – Övningsprov
  • Skapa din personliga utbildningsplan
  • Uppföljning inför ASEP/CSEP-prov

Om lärararna:

Tom Strandberg har mer än 25 års praktisk erfarenhet av Systems Engineering inom flera branscher såsom försvar, transport, tillverkning och medtech.

Tom är verksam inom International Council on Systems Engineering (INCOSE) sedan 1998 och har haft flera ledande befattningar både i Sverige och internationellt. Han är Past President (fd. ordförande) INCOSE Sweden.  Han var aktiv i utvecklingen av ISO / IEEE / IEC 15288 Systems Engineering standard och är Certified Systems Engineering Professional (INCOSE CSEP).

Vem vänder sig kursen till?

Kursen vänder sig till alla som förbereder sig för att ta provet för CSEP- eller ASEP-certifiering. Din bakgrund är exempelvis systemarkitekt, utvecklare, teknisk projektledare eller projektledare. Om du siktar på en CSEP har du mer än fem års erfarenhet av Systems Engineering.

Förkunskapskrav:

Inga formella förkunskaper krävs för att delta på kursen. Läs här för att se vilka krav som krävs för olika certifieringsnivåer. För att klara provet behöver du troligen, beroende på förkunskaper och erfarenhet, lägga en hel del egen tid på studier inför SEP-provet.

Mål med kursen:

Målet med denna kurs är att stödja dig inför SEP-ansökan och prov. Att bli Certifierad Systemingenjör innebär att din erfarenhet och dina kunskaper bedöms av en oberoende tredje part – i detta fall INCOSE.

Registration, ASEP/CSEP Prep.

Syntell erbjuder såväl öppna som företagsanpassade kurser.

 

Referenser inom Configuration Management

Identifiering, strukturering och versionshantering av teknisk dokumentation

Utmaning Trafikförvaltningens upphandlingsprojekt saknade metodstöd för identifiering, strukturering och versionshantering av teknisk dokumentation. Till följd av detta duplicerades värdefull information på flera ställen och den blev därför svår att hitta och otillförlitlig. Syntells lösning Syntell… Läs mer

Referenser inom Integrated Logistics Support

Plan för Integrated Logistics Support (ILS)

Utmaning Vår kund levererar bland annat helhetslösningar för militära hjulfordon. De hade fått en omfattande beställning av en annan nation att leverera ett stort antal militära lastbilar. Vår kund ville utveckla sina arbetsprocesser för att… Läs mer

Referenser inom Configuration Management

Konfigurationsledning i uppgraderingsprojekt

Utmaning Vår kund utvecklar, bygger och levererar applikationer till sina kunder. I detta projekt skulle fem fartyg utvecklas och levereras. De har många komplexa och integrerade tekniska system (robotar, luftvärn, minor, torpeder, sonarsystem och radarsystem)… Läs mer

April 2020

21 APRIL • 09:00-17:00

Systems Engineering & Lifecycle Management

Vårt samhälle blir mer och mer beroende av tekniska system. Att kombinera kostnadseffektivitet med hög produktkvalitet ställer allt större krav…

23 APRIL 09:00-17:00

Requirements Engineering

Att ta fram en korrekt, komplett och konsistent kravbild och kunna hantera denna under livscykeln är en nyckel till god…

Scandinavian Summer School Week 2020
September 2020

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet:

Skriv upp mig!