language

Öppna kurser

Vi utvecklar och genomför företagsanpassade utbildningsprogram, men erbjuder även öppna kurser. Vi har något för alla - från introduktionskurser till fördjupningskurser.

15-16 november 2017

Certifiering till SE Professional (ASEP/CSEP) – preparandkurs

Nivå

Preparandkurs

Plats

Central Hotel, Vasagatan 38, Stockholm

Datum

15-16 november 2017

Early bird

16 oktober 2017

Sista anmälning

8 november 2017

Pris

12 900 SEK

Varmt välkommen till vår intensivkurs inför INCOSE SEP (Systems Engineering Professional) Certifiering. Bakom certifieringsprogrammet står INCOSE, International Council on Systems Engineering, som är en internationell förening för systems engineering.

Kursen är för dig som planerar att genomföra certifieringsprovet för CSEP (Certified Systems Engineering Professional). Om du inte har tillräcklig erfarenhet kan du certifiera dig mot den enklare nivån ASEP (Associated Systems Engineering Professional) som endast innefattar ett kunskapsprov (samma prov som för CSEP).

Under kursen går vi igenom INCOSE Systems Engineering Handbook (version 4) och du får också praktisk hjälp med att utforma din CSEP ansökan. Kursen innehåller ett stort antal övningsfrågor, liknande dem du får på provet, vilket gör att du hela tiden prövar dina styrkor och svagheter under provlika förhållanden. Du får också en rad praktiska tips på hur du på bästa sätt ska förbereda dig inför en CSEP examen.

Syntell erbjuder också alla som deltar på kursen den hjälp de behöver, när de behöver den, genom att vara tillgängliga inför examen och vara till hands för att förberedelserna ska bli så bra som möjligt.

Ur kursinnehållet:

  • INCOSE Handbook översikt
  • Genomgång av INCOSE Handbook
  • Stöd för att skriva en CSEP ansökan
  • Genomgång av studievana – Övningsprov
  • Skapa din personliga utbildningsplan
  • Uppföljning inför CSEP prov (kvällsseminarier eller telefonmöte).

Vem vänder sig kursen till?

Kursen vänder sig till alla som förbereder sig för att ta provet för CSEP eller ASEP certifiering. Din bakgrund är exempelvis systemarkitekt, utvecklare, teknisk projektledare eller projektledare. Om du siktar på en CSEP har du mer än fem års erfarenhet av Systems Engineering.

Förkunskapskrav:

Förkunskaper som krävs för kursdeltagande är samma som för att ansöka om att bli certifierad CSEP/ASEP. Läs mer om kraven för att ansöka om CSEP på vår hemsida. För att klara provet behöver du troligen, beroende på förkunskaper och erfarenhet, lägga en hel del tid egen tid på studier inför CSEP provet.

Mål med kursen:

Målet med denna kurs är att stödja dig inför CSEP ansökan och prov. Att bli CSEP innebär att din erfarenhet och dina kunskaper bedöms av en oberoende tredje part – i detta fall INCOSE.

Kursstart och kursavslut

Kursen börjar kl 09:00 dag 1 och slutar kl. 16:00 sista dagen.

Klicka här för att läsa rutiner och villkor vid anmälan till kurs!

Syntell erbjuder såväl öppna som företagsanpassade kurser. Syntell är certifierade av SAUF – The Swedish Association of Certified Training and Educational Companies.

 

Syntells Tom Strandberg är grundare och initiativtagare till Scandinavian Summer School Week

Se mer om...

Referenser inom Configuration Management

Konfigurationsledning i uppgraderingsprojekt

Utmaning Vår kund utvecklar, bygger och levererar applikationer till sina kunder. I detta projekt skulle fem fartyg utvecklas och levereras. De har många komplexa och integrerade tekniska system (robotar, luftvärn, minor, torpeder, sonarsystem och radarsystem)… Läs mer

Referenser inom Kravhantering

Kravställning inför försvarsupphandling

Utmaning Vår kund ansvarar för kravställning och upphandling av försvarsmateriel. När kunden fick i uppdrag att genomföra en omfattande upphandling av stridsfordon tog de hjälp av Syntell för att hitta en mer pålitlig struktur i… Läs mer

Referenser inom Företagsanpassade kurser

Företagsinternt kompetensutvecklingsprogram

Utmaning Vår kund ville stärka den interna kompetensen inom Systems Engineering (SE) genom ett utbildningsprogram för sina ingenjörer. De ansåg att en fördjupad SE-kompetens skulle stärka deras konkurrenskraft på den globala försvarsmarknaden ytterligare. De visste… Läs mer

Maj 2018
Scandinavian Summer School Week 2018
Oktober 2018

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet: