language

Nyheter

Syntell är i ständig utveckling. Läs om våra senaste projekt, aktiviteter och framsteg.

26 juni 2017

Senaste nytt från Syntell – VD Mikael Tjernlund avrundar inför sommaren

Hej,

Sommaren närmar sig nu med stormsteg och jag tänkte ta tillfället i akt och berätta lite grann om allt kul och positivt som händer här på Syntell.

Syntell har sedan årsskiftet god lönsamhet och vi växer dessutom sedan några månader kraftigt inom alla våra affärsområden. Jag tillträdde som VD i höstas och är mycket stolt att vi i ledningsgruppen, tillsammans med alla anställda, på några månader lyckats få riktig fart på bolaget och nu går snabbt framåt. 2017 har hitintills varit ett fantastiskt år; organisationen växer både organiskt med egna anställda och inom Syntell&Partner. Vi har under året dubblerat andel kvinnor och även jämnat ut åldersfördelningen.

Vi söker folk inom alla våra kärnområden och det finns många spännande möjligheter – Ta gärna en diskussion med oss efter sommaren! Vi har många ansökningar att hantera för närvarande och fokuserar nu på att avrunda de närmsta veckorna och sedan ta nya tag, om ett par månader, inför hösten.

Vi har allt tydligare positionerat oss som experter inom Systems Life Cycle Management (SLCM) i försvarsbranschen, inte bara i Sverige utan även i Norge och Finland. Samtidigt gläder det mig oerhört att intresset för Life Cycle Management ökar i alla branscher och att Syntell är väl positionerat för att ta ledartröjan på bred front. Exempelvis har vi även en allt större konsultverksamhet inom industrisektorn, inte minst transportsektorn, där vi stöttar med experter och team inom olika discipliner inom LCM som exempelvis kravhantering och logistikfrågor. Vi ser även att Syntell fortsatt är en viktig del av statliga myndigheters verksamhets- och organisationsutveckling. Vi har under året sett en explosionsartad utveckling med för oss flera helt nya kunder varje månad. Sammantaget har vi idag en sund marknadsfördelning omfattande ett 20-tal myndigheter och ett stort antal multinationella företag inom olika branscher.

Vi har nu kommit en bit på vägen i vår strävan att paketera lösningar för att bättre möta våra kunders specifika behov på ett bra sätt. Vi har lyckats vinna ett antal större systemaffärer inom främst försvarssektorn och våra affärer består i allt högre grad av åtaganden där vi levererar lösningar och beslutsunderlag inom framförallt verksamhets- och systemmodellering samt kravhantering. Vi ser stora möjligheter till synergier och korsbefruktningar mellan olika discipliner och branscher.

Vi fortsätter att vara en viktig spelare på utbildningsområdet. Under året har vi genomfört utbildningar för stora organisationer inom bland annat ”Systems Engineering”, kravhantering och konfigurationsledning. Vi ser med glädje att responsen från eleverna är positiv och att deras nyvunna kunskaper direkt kan appliceras i deras arbete efter utbildningen. Vi är nu i slutskedet i förberedelserna för sommarens höjdpunkt – Scandinavian Summer School Week 2017 – en inspirerande och utmanande kursvecka i slutet av augusti som leds av internationella lärare i världsklass. Två av tre kurser är redan helt fullbokade och vi har redan börjat hänvisa till Summer School Week 2018. Vi har samarbete med universitet och institut i Sverige, England och USA och ser ett ökat intresse hos våra kunder av att bättre hänga med i den tekniska utvecklingen och bättre ta tillvara branschpraxis och nya innovativa lösningar.

Ett intressant tillväxtområde för Syntell tar bland annat avstamp i regeringens nya strategi för ett hållbart digitaliserat Sverige. Vi jobbar i allt högre grad med detta inom offentlig förvaltning för att stötta våra kunder att ta tillvara digitaliseringens möjligheter och vi ser goda möjligheter att under kommande kvartal ta ytterligare kliv inom området. Digitala lösningar tar över allt mer och nya behov och ökade förväntningar påverkar hela samhället, såväl offentlig service som affärsmodeller och produktutveckling.

På ett liknande sätt är ett av våra kärnområden, systemmodellering, hetare än någonsin inom industrin som genomför förändringar i linje med Industri 4.0. Modeller kan ge fullödiga beslutsunderlag av hög kvalitet som sparar både tid och pengar samt identifierar nya affärsmöjligheter. Intresset av hur detta kan hjälpa företag och myndigheter i deras olika verksamheter ökar kraftigt och vårt helhetstänk inom modellbaserad Systems Engineering ligger helt rätt i tiden.

Sammantaget ser framtiden mycket ljus ut. Jag önskar alla en riktigt skön semester och ser fram emot en spännande höst.

Vänliga hälsningar,

Mikael Tjernlund

Filtrera:

Alla nyheter

Nyheter

Affärer

Blogg

Event

Frukostseminarier

Kurser och seminarier

Lediga jobb

LinkedIn

Okategoriserade

På Syntell

Pressmeddelanden

2018/05/25 • Kurser och seminarier

Early Bird till och med 1 juni – 10% rabatt på kursavgiften – Scandinavian Summer School Week

Om du går i tankarna att delta på Scandinavian Summer School Week är det hög…

2018/05/22 • Nyheter

Syntell deltar på NDIS 2018

Syntell deltar på försvarsmässan NDIS 2018! Temat är “Ensuring Future Capabilities – Nordic Armaments Cooperation…

2018/04/11 • Nyheter • På Syntell

Syntells VD Mikael Tjernlund ny ledamot i SOFF:s styrelse

Vid SOFF:s stämma den 10 april 2018 invaldes Mikael Tjernlund som ny styrelseledamot i SOFF:s…

2018/03/22 • Kurser och seminarier • På Syntell • Pressmeddelanden

Edlegio och Syntell i strategiskt utbildningssamarbete

Utbildningsföretaget Edlegio och konsult- och utbildningsbolaget Syntell har ingått ett långsiktigt strategiskt partnerskap kring kvalificerad…

2018/02/28 • Event

System Talks #1 – Hillary Sillitto on Systems Architecting, 12 March 2018

Välkommen till System Talks – exchanging ideas, building knowledge Välkommen till en rad inspirerande seminarier…

2018/01/22 • Lediga jobb • På Syntell

Syntell søker erfarne konsulenter i Norge

Vi søker nye ressurser i Norge som vil være med og utvide virksomheten vår. Vi…

2018/01/16 • Event

Syntell deltar på konferensen Offentlig Chef

Syntell deltar på konferensen Offentlig Chef - en konferens med fokus på ledarskap och styrning…

2018/01/12 • Event

Syntell deltar på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen

Mikael Tjernlund, VD Syntell, deltar på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen 14-16 januari som…

2018/01/04 • Affärer

Kammarkollegiets ramavtal Managementtjänster – Verksamhets- och organisationsutveckling förlängs

Syntell AB och partners kan med glädje meddela att Statens inköpscentral valt att förlänga det…

2017/12/22 • Okategoriserade

19-24 augusti 2018 håller vi den 20:e upplagan av Scandinavian Summer School Week!

Datum för vår årliga tradition på Utö är satt och vi har även tagit fram…

2017/12/19 • På Syntell

VD Mikael Tjernlund om året som gått och planerna för 2018!

Året lider mot sitt slut och jag kan konstatera att vi lämnar ett mycket framgångsrikt…

2017/11/09 • På Syntell

Varför behövs informationsstandarder för nyindustrialisering?

Vi intervjuade Ulf Carlsson, en av våra konsulter inom Systems Lifecycle Management (SLCM) och konfigurationsledning…

1 2 3 9

Vill du veta mer?

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från oss. Prenumerera på nyhetsbrevet: